A kosarad üres!
Kosár Tovább a pénztárhoz
Kosár részösszeg: Ft

Adatvédelmi szabályzat

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kizárólag a www.aroma-shop.hu webáruházban történő értékesítési tevékenységével és feliratkozás esetén hírlevél küldésével kapcsolatban kezeli a vevők/látogatók vásárláshoz/hírlevél küldéshez szükséges adatait. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az adatkezelő neve: ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Az adatkezelő címe: 1048 Budapest, Csíksomlyó utca 2/1 E/2/8.
Telefon: 06-30/733-0355
E-mail: info@aromaterapeuta.hu

1. Kezelt adatok köre
Webáruház: A webáruházzal összefüggésben kezelt adatok: számlázási név, számlázási cégnév (nem kötelező), számlázási cím (város, irányítószám, utca, házszám), szállítási név, szállítási cégnév (nem kötelező), szállítási cím (város, irányítószám, utca, házszám), email cím, telefonszám.
Hírlevél: A hírlevéllel összefüggésben kezelt adatok: vezetéknév, keresztnév, email cím.
További kezelt adatok: kívánságlistán szereplő termékek listája.

2. Adatkezelés célja

A webáruházban történő adatkezelés célja:

a, www.aroma-shop.hu webáruház üzemeltetése;
b, a webáruház üzemeltetése során a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, a megrendelt termék kézbesítése, a megrendelésből származó díjak számlázása, az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, a számviteli kötelezettségek teljesítése;
c, a vevők azonosítása, a többi vevőtől való megkülönböztetése, a vevővel való kapcsolattartás;
d, a webáruház fejlesztése érdekében statisztikák, elemzések készítése;
e, vásárláshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés.

A hírlevéllel kapcsolatban történő adatkezelés célja: hírlevél küldése.

3. Adatkezelés időtartama
Webáruház: Az elektronikusan tárolt személyes adatok a megrendelés teljesítését vagy a megrendelés bármilyen okból (elállás, nem fizetés) történő törlését követő 15 munkanapon belül törlésre kerülnek. A vásárlással kapcsolatban kezelt adatokat az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli.
Hírlevél: Az adatkezelés hírlevél esetében a hírlevélről történő leiratkozás beérkezéséig, azaz a hozzájárulás visszavonásáig tart.

4. Adatkezelési nyilvántartási szám
Webáruház: Az adatkezelés az adatkezelővel ügyfélkapcsolatban álló vevőkre vonatkozik, így az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény 65. § (3) a) pontja alapján az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételére nincs szükség.
Hírlevél: NAIH

5. A személyes adatok ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. általi felvétele és kezelése a webáruházt igénybevevő vevő önkéntes hozzájárulásán alapul, azaz jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja. A vevő a hozzájárulást a megrendelés elküldésével, illetve a hírlevélre feliratkozással adja meg.

6. Kívánságlista: A kívánságlista folyamatosan bővíthető illetve a kívánságlista menüpont alatt törölhető.

7. Regisztráció: A webáruházban nincs regisztráció.

8. Adathelyesbítés, hozzájárulás visszavonása:
A számlázási és szállítási adatok a vásárlás folyamata során az ügyfélszolgálatnak írt levéllel (e-mail, postai út) módosíthatóak. A szállítási adatok a kiszállítás megkezdését követően nem módosíthatóak.
A hírlevélhez adott hozzájárulás az elektronikus levél alján található link útján vagy az info@aromaterapeuta.hu e-mail címen, vagy az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyfélszolgálati címére küldött postai levéllel vonható vissza.
A vevő kérheti az ügyfélszolgálat bármely 9. pont szerinti elérhetőségén a személyes adatainak törlését, amelynek az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 5 munkanapon belül köteles eleget tenni.

9. Igényérvényesítési cím, ügyfélszolgálat

info@aromaterapeuta.hu,
telefonszám: 0630/7330355
1048 Budapest, Csíksomlyó utca 2/1 E/2/8.
Az ügyfélszolgálat részére küldött panaszokat, kérdéseket és kéréseket a beküldéstől számított 6 hónapig tárolja, majd törli – a még folyamatban lévő ügyekben keletkezett levelezések kivételével.

10. Adatbiztonság: Az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a MediaCenter Hungary Kft-nél (székhely:6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6) telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren és székhelyén kezeli a személyes adatokat.

11. Cookie:Az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a webáruház működésének érdekében, a webáruház szolgáltatásához közvetlenül kapcsolódóan cookie-kat helyezhet el. (cookie- egy a felhasználó gépén tárolt információs fájl, amely pl. beállításokat, preferenciákat tartalmaz annak érdekében, hogy egy későbbi látogatás során a felhasználót és az általa használt beállításokat automatikusan, újabb beállítások nélkül be lehessen tölteni).

12. Naplózott adatok:Az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. statisztikai és hibakeresési célból, valamint a visszaélések megakadályozása, a Szolgáltatás teljesítése és működésének ellenőrzése érdekében folyamatosan naplózza a következő adatokat és 8 napot követően törli: látogatás dátuma, IP cím, operációs rendszer verziójának adatai, böngésző típusa és verziószáma, az elért tartalam és az előzőleg látogatott tartalom címe.

13. A webáruház működése során az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a megrendelések teljesítése érdekében az alábbi cégeket veszi igénybe a szállításhoz a vevő döntése alapján:
–      Sprinter Futárszolgálat Kft. (1097 Budapest, Táblás utca 39.)
–      Magyar Posta Zrt.
A hírlevélhez megadott személyes adatok harmadik személy részére nem kerülnek átadásra, azokat az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. bizalmasan kezeli.

14. A bankkártyás fizetés a PayU és PayPal szolgáltatásokon keresztül történik, melynek során az ASG Natura Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nem fér hozzá a vevő bankkártya adataihoz. A bankkártyás fizetés teljesítésének ellenőrzésére az egyedi vásárlási azonosító szolgál.

15. Jogorvoslat: Bármely érintett személy a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogsérelme vagy vélt jogsérelme esetén az illetékes törvényszékhez fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu).

Tájékoztató érvényes: 2014. december 17. napjától