A házhozszállítás már 19.500,- Ft felett ingyenes, csomagpontra vagy csomagautomatába már 990 Ft-tól!

Blog

HOGYAN HATNAK AZ ILLÓOLAJOK ÉS A NÖVÉNYI OLAJOK A BŐRRE?

2018-07-10

Az aromaterápiás – illóolajokkal és növényi olajokkal végzett bőrápolás (hidratálás, tisztítás, masszázs, pakolás) azért teszi széppé a bőrt, mert az illóolaj és a növényi olaj nem marad meg a bőr felszínén, hanem azon áthatolva, a váráram közvetítésével a távolabbi szervekig is eljut.
A növényi olajok biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz és értékes, mesterségesen utánozhatatlan hatóanyagokat – vitaminokat, ásványi anyagokat, foszfolipideket (pl. lecitint), növényi szterineket, antioxidánsokat, szín- és ízanyagokat stb. – tartalmaznak, ezáltal valóban táplálják, ápolják a bőrt.
Egyes illóolajok, mint pl. a rózsa képesek az idő múlásával lassabban regenerálódó sejtek öregedését lassítani.
A mindennapos illó- és növényi olajos arc- és testápolás rendkívül jót tesz a bőrnek.
A gyengéd, könnyed mozdulatokkal végzett mindennapos masszázs és a jó minőségű olajok együttes hatása ragyogó bőrt eredményez.

A szépség titka az egészséges bőr.

HOGYAN ÉS MILYAN OLAJOKAT HASZNÁLJ?

Bizonyosodj meg mindig arról, hogy valóban 100% tisztaságú, természetes illóolajokat és nem szintetikus anyagokkal kevert aromákat használsz!
Kizárólag növényi eredetű, hidegen sajtolt (nem ásványi!!!) olajokat használj! Az ásványi olajok nem szívódnak fel.
Az illóolajat mindig növényi olajjal elkeverve vidd fel a bőrödre (kivétel a pattanás ecsetelése teafa és orvosi levendula illóolajjal), pl.: sárgabarackmag, mandula, avokádó, ligetszépe olajat.
A naponta végzett arcápoláshoz készíts 95% növényi olaj +5% illóolaj keveréket, testápoláshoz 2% illóolajjal készítsd!
Mindig aromavízzel vagy gyógyteával benedvesített bőrre vidd fel az olajkeveréket!

LEHET NÖVÉNYI OLAJJAL ARCOT TISZTÍTANI?

Igen. A zsiradékok közös tulajdonsága, hogy elegyednek a bőrmirigyek váladékaival, s így segítségükkel könnyedén, a bőr kiszárítása nélkül eltávolíthatók a különféle szennyeződések. A zsíron bőrűek többszörösen telitetlen zsírsavakban gazdag szárító olajokat használjanak (szőlőmagolaj, muskotályrózsa-olaj). A szárazabb érzetű bőrökhöz az egyszeresen telitetlen zsírsavakat tartalmazó olajok valók (pl. olívaolaj, sárgabarackolaj).

TIPP: Benedvesített vattakorongra cseppents néhány csepp növényi olajat! Így megakadályozható a bőr kiszáradása.
A smink zsírban oldódó alkotórészeit is eltávolítja.