A házhozszállítás már 19.500,- Ft felett ingyenes, csomagpontra vagy csomagautomatába már 990 Ft-tól!

Blog

A napkrémezni akaró szülő, a gyerek, aki leég, és persze az illóolajok

2018-06-18

Bizonyára veletek is előfordult már nyaraláskor, hogy bármennyire is szorgalmasan és rendszeresen próbáltátok kenni napkrémmel gyermekeitek, mégis leégtek.
Mentségünkre szolgálhat, hogy a gyerekek mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnehezítsék a feladatunkat, mert mindig máshol van fontos dolguk és képtelenek percekig egy helyben maradni az izgalmas vízparton. Ennek ellenére a napégés este ugyanúgy fáj, és a lelkiismeretfurdalás és az aggodalom bennünk semmivel sem kisebb.
Pár napja én is így álltam a fürdőszobában a csíkokban láng vörös csemetéim előtt. Csak azért nem égtek le teljesen, mert néhány helyen azért sikerült bekenni őket. A csíkok és foltok vörösek voltak és már fájt is nekik.
A gyors szemrehányás (magamnak) után elővettem a levendula aromavizet – amit nyáron a hűtőben tartok – bepermeteztem őket, aminek nagyon örültek, mert hűsítette a bőrüket, utána tettem a tenyerembe egy jó adag natur testoló krémet, bele kb. 8-10 csepp orvosi levendula illóolajat, összekevertem az ujjammal és mindkettőjüket jó alaposan bekentem.

Most bezzeg nem szaladtak el!

Leégésnél nagyon fontos, hogy a bőrpír és a fájdalom csillapítása mellett, a bőrt hidratáljuk és regeneráljuk is!
Az orvosi levendula aromavíz nyugtatja, hűsíti a bőrt.
Az orvosi levendula illóolaj fájdalomcsillapító, bőrregeneráló, sebgyógyító és nyugtató.
A natur testápoló – ami jó minőségű növényi olajokból és vízből készül (pl. shesa krém, sárgabarackmag krém) tőkéletesen hidratálja, táplálja a bőrt, ezáltal megakadályozza a bőr húzódását is.

Reggelre szépen bebarnult a pirosság, aludni is tudtak, és remélem, hogy a bőrükön keletkezett károsodást is sikerült a legnagyobb mértékben helyreállítanom. Az én lelkem „károsodásáról” majd egy másik alkalommal mesélek….